Tvrtka

Profil tvrtke

tvornicaProizvodnja krmnih smjesa u tvrtki KUŠIĆ PROMET d.o.o. potječe iz vremena kada su se u Hrvatskoj na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima tovila (hranila) goveda za izvoz, prvenstveno za Italiju. Potrebni premiksi, potpune i dopunske krmne smjese za hranidbu životinja, nabavljale su se kupnjom iz obližnje Tvornice stočne hrane. Ti proizvodi služili su kao dopuna osnovnim obrocima, silaži i sijenu u govedarstvu, te žitaricama i bjelančevinastim krmivima proizvedenim na obiteljskom gospodarstvu za hranidbu ostalih životinja.

Prvobitna oprema mješaonice na obiteljskom gospodarstvu omogućavala je proizvodnju krmnih smjesa, potpunih i dopunskih, u količini od 4.000 t godišnje. Kapacitet je zadovoljavao početnu vlastitu potrebu i potražnju za proizvodima namijenjenim uzgoju i tovu goveda, svinja i peradi.

Smanjenjem vlastitih potreba za krmnim smjesama za tov goveda, zahvaljujući poznatim ograničenjima izvoza tovnih goveda na zapadno tržište, dolazi do preorijentacije proizvodnje koja je zahtijevala temeljitu tehničku rekonstrukciju pogona mješaonice. Tako su stvoreni temelji industrijske proizvodnje krmnih smjesa.

Ugrađena je nova oprema - miješalica, čekićari, mljevne i sirovinske ćelije, te obnovljen i povećan skladišni prostor. Razvijena je stručna jezgra tvrtke te osposobljeni djelatnici za taj specifični posao, a time i osnova za proizvodnju krmnih smjesa u količini od 8.000 t godišnje.

Mješaonica obiteljskog gospodarstva 1994. godine postaje Tvornica stočne hrane općeg tipa.

Zahvaljujući povećanju tržišnih potreba, te provedenom rekonstrukcijom, započinje se s pripremom proizvodnje premiksa za vlastite potrebe te za potrebe specijaliziranih proizvođača stoke i peradi.


Nova linija proizvoda pod nazivom "KUŠKOVIT", plasirana je na tržište za potrebe pojedinih vrsta i kategorija životinja. Kuškovit proizvodi namijenjeni su prvenstveno malim proizvođačima, u sve većem broju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja koriste svoju vlastitu proizvedenu osnovnu krmu: žitarice – prvenstveno kukuruz, ječam, zob i pšenicu. Bjelančevinasta krmiva – soju, suncokret, repicu, grašak, bob. Voluminozna krmiva - lucernu i kukuruznu stabljiku u različitim stadijima vegetacije. Takva krmiva moraju biti nadopunjena vitaminima, mikro i makro mineralima, aminokiselinama te raznim dodacima kao što su probiotici, prebiotici, enzimi, arome i boje. "KUŠKOVIT" proizvodi namijenjeni su toj svrsi te se primjenjuju u količini od 2% do 10%. Uz spomenute proizvode, započinje se s proizvodnjom dijetetskih pripravaka u svrhu uklanjanja pomanjkanja pojedinih hranjivih tvari u intenzivnom stočarstvu. Sadašnje proizvodne mogućnosti Premiksa, Kuškovita i dijetetskih pripravaka su 2.000 t godišnje, a potpunih krmnih smjesa 20.000 t godišnje.


Uočenim nedostatkom ponude hrane i dodataka hrani za konje na Hrvatskom tržištu, inovativnim pristupom i profesionalnošću 2007. godine stvoren je cjelovit, moderan koncept pravilne i uravnotežene ishrane baziran na zdravlju i dobrobiti konja. Više od 20 proizvoda namijenjenih svim uzrastima i kategorijama konja, od kompletne hrane za ždrjebad u razvoju, preko Osnovne hrane za rekreacijsko jahanje, do više vrsta hrane za sportske konje prema tipu natjecanja (za preponsko jahanje, dugoprugaško i endurance jahanje, galopersko i kasačko jahanje i dresuru.

Paleta Centaur proizvoda dopunjena je specifičnim dijetetskim proizvodima prema životnim, razvojnim i kondicijskim potrebama, uvažavajući namjenu konja, upotpunjujući njihove hranidbene i preventivno zdravstvene potrebe. Uspješnim plasmanom Centaur proizvoda na hrvatsko tržište nastaje brand Centaur.


Znanje i inovativnost. Specijalizirani software za izradu receptura za proizvode, elektroničko upravljanje i praćenje procesa proizvodnje, suradnja s znanstvenim institucijama i tvrtkama iz područja proizvodnje hrane za životinje, uzgajivačima i sportašima, utječu na kontinuiranu nadogradnju i proširivanje asortimana hrane i dodataka hrani za životinje.

Cjelokupnu proizvodnju tvrtke nadziru i kontroliraju ovlašteni kemijski i biološki laboratoriji. Stalna kontrola kakvoće ulaznih sirovina i ispitivanje kakvoće proizvoda rezultiraju usklađenošću proizvodnje i plasmana proizvoda iz proizvodnog programa tvrtke.

Poslovanje tvrtke ustrojeno je prema ISO standardu, a cjelokupna proizvodnja prema HACCP načelima.

KUŠIĆ PROMET d.o.o. garantira vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda koje proizvodi u skladu sa zahtjevima suvremene proizvodnje krmnih smjesa i dodataka hrani za životinje.

Više od 25 godina s Vama

25 godina

Centaur hrana za konje

centaur2015hr

Sve informacije o Centaur konceptu ishrane konja možete naći na www.centaur.hr

esif

 

hamag

eu

Pretraživanje

Certifikati

ISO 9001-2015

  • iso kusicOd 24.05.2017. tvrtka "Kušić promet" ima sistem kvalitete proizvodnje ustrojen prema ISO 9001-2015 certifikatu.
  • Više o ISO-u možete saznati ovdje http://www.iso.org/.

HACCP

  • haccp kusicHACCP - Hazard Analysis Critical Control Point
  • Sustav upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda predstavlja sustavan pristup sprječavanju ili najvećem mogućem smanjenju rizika u prehrani.